Na początku jest zabawa, miłość, wolność! Dopiero później dowiadujesz się w jakiej tajemnicy się znajdujesz...
Nie jesteś zalogowany na forum.
I don’t want to be the one
The battles always choose
Cause inside I realize
That I’m the one confused
Siedziałam przy stoliku, wkładając raz za razem frytki do buzi. Uwielbiałam to przesiadywać. Szkoda tylko, że Roman nie chciał tu ze mną przychodzić. Westchnęłam, a mój wzrok powędrował na płaczące dziecko. Blondyn, zdaje się, że to był ojciec.... brat... próbował nieudolnie je uspokoić.
„Myślę, że każdy jest dziwny. Powinniśmy wszyscy celebrować naszą indywidualność i nie wstydzić się jej.”
Próbowałem nieudolnie uspokoić Laurę, która ciągle płakała. W pewnym momencie uciekła do jakieś dziewczyny.
- O. - Spojrzałam zaskoczona na dziewczynkę przede mną. - Jak ci na imię, mała? - spytałam i delikatnie się uśmiechnęłam.
„Myślę, że każdy jest dziwny. Powinniśmy wszyscy celebrować naszą indywidualność i nie wstydzić się jej.”
-Laura-Uśmiechnęła się.-Tata nie chce mi kupić słodyczy, nakrzyczysz na niego?
- Um... - Zamyślona spojrzałam na mężczyznę, który idzie w naszym kierunku. - To twój tata? - A jednak. - Nie mogę na niego nakrzyczeć, wiesz? Może twój tata nie ma pieniążków czy coś... Ale może ja ci kupię, co?
-Przepraszam za nią -Powiedziałem i wziąłem ją na ręce.
- Nie ma Pan za co. - Machnęłam ręką. - To całkiem urocze dziecko. - Znów się uśmiechnęłam.
-Taaa urocze...- Powiedziałem cicho.- Nie mów do mnie pan, wystarczy Kordian.-Uśmiechnąłem się.
Kiwnęłam głową.
- Może się dosiądziecie...? - zaproponowałem.
-Chętnie-Powiedziała Laura i usiadła koło dziewczyny, a ja przed nimi.
-Jak masz na imię?-Spytałem.
- Laila. A ty?
Nagle dziewczynka mnie przytuliła, a ja zachichotałam. Pogłaskałam ją po włoskach i przeniosłam swój wzrok na mężczyznę.
-Kordian.-Spojrzałem na Laurę.-Polubiła Cię.
- Chyba nie będziesz zazdrosny, co? - Zaśmiałam się, patrząc na blondyna.
-Nie, chyba.-Uśmiechnąłem się.
- Laura skarżyła się, że nie chcesz jej kupić słodyczy. - Spojrzałam na niego uważnie. - Co masz na swoją obronę?
-Ma kare na słodycze.
- A to czemu? - Uniosłam brwi w górę.
-Uciekła od opiekunki.
Skrzywiłam się niewidocznie.
- A jej mama? - zapytałam niepewnie.
-Zostawiła mnie i ją po porodzie.-Wzruszyłem ramionami.
- Och... Przepraszam, nie powinnam była pytać - odparłam pośpiesznie. Zostawić dziecko po porodzie...? Jezu.
-Nic się nie stało. Ile masz lat, jeżeli mogę wiedzieć?
Przez chwilę siedziałam zaskoczona, jednak szybko się ogarnęłam.
- Czy wiek jest taki ważny? - spytałam tajemniczo. - Poza tym Yy wyglądasz bardzo młodo, jak na ojca...
-Nie, nie jest ważny... Mam 22 lata.