Na początku jest zabawa, miłość, wolność! Dopiero później dowiadujesz się w jakiej tajemnicy się znajdujesz...
Nie jesteś zalogowany na forum.
- Mylne wrażenie - oparłem. - Być może wcześniej patrzyłaś na mnie przez pryzmat czegoś.
I don’t want to be the one
The battles always choose
Cause inside I realize
That I’m the one confused
Zaśmiałam się krótko, choć bardziej przypominało to kaszlnięcie.
- Wątpię, Casimir. Przyglądałam ci się, uważniej nic się się wydaje - powiedziałam tajemniczo. Cały czas, oboje, patrzyłyśmy sobie prosto w oczy i żadne z nas tego nie przerywało. Nie była pewna czy to była wojna czy po prostu czysta ciekawość. Jakgdyby można było zajrzeć w dusze drugiej osoby, jedynie patrząc jej w oczy...
Życie to różnorodne, subtelne odcienie uczuć... od zmysłowej
słodyczy, po gorycz... od sentymentalnej czułości, po dziką nienawiść.
Tak bardzo brakuje nam dotyku, że
zderzamy się ze sobą, aby cokolwiek poczuć.
Założyłem ręce na ramiona.
- Czyżbym zyskał osobistego stalkera? - Uniosłem w górę brew.
Cause inside I realize
- Mam nadzieję, że policzek będzie cię bolał jeszcze przez jakiś czas i będziesz o mnie pamiętał - rzuciłam na dowodzenia i wyszłam z jego gabinetu.
Cała się trzesłam. Teraz musiałam wszystko sobie poukładać w głowie i uzupełnić wszystkie dokumenty. Później grzecznie i z uśmiechem rozmówić się z Hansem i oddać mu te raporty.
Życie to różnorodne, subtelne odcienie uczuć... od zmysłowej
słodyczy, po gorycz... od sentymentalnej czułości, po dziką nienawiść.
Tak bardzo brakuje nam dotyku, że
zderzamy się ze sobą, aby cokolwiek poczuć.
Z automatu uniosłem dłoń w górę, gdzie widniał zapewne czerwony ślad. Role się zamieniły. Teraz to ja stałem, nie wiedząc się się wokół dzieje.
Cause inside I realize
Zapukałam do gabinetu Casimira. Musiałam porozmawiać z nim na temat tej dziewczyny z kawiarni. Nacisnęłam klamkę.
- Cześć, można?
"JEŚLI NIE MASZ DO POWIEDZENIA NICZEGO MIŁEGO, MILCZ."
Zdziwiłem się na widok dziewczyny. Ostatnim razem wyglądała, jakbym miał ją zabić.
- To ty, wejdź - odparłem, nie spuszczając z niej wzroku.
Cause inside I realize
Siadłam na kanapie.
- Zacznijmy od tego, że przepraszam za sytuację, która miała miejsce na treningu. Mam nadzieję, że nie zrezygnujesz z treningów ze mną.
Zaśmiałem się krótko.
- Skądże. Treningi będą się odbywać. - Przekrzywiłem głowę w bok. - Mylę się czy nabrałaś pewności siebie? - zauważyłem rzeczowo.
Cause inside I realize
- Można powiedzieć. Przepraszam, że na początku zachowywałam się tak dziwnie. - odrzekłam - Jednak moje zachowanie jest spowodowane złymi wspomnieniami związanymi z mężczyznami. Przejdźmy może do głównego celu mojej wizyty. - zaczęłam - Poznałam dzisiaj pewną dziewczynę o imieniu Cassandra z tego co mówiła jest współwłaścicielką kawiarni. Dziewczyna ledwo mnie poznała i zaczęła mówić o sekcie. Zdziwiłam się, bo mówiono nam, że tyko osoby w sekcie wiedzą o jej istnieniu. Na koniec dziewczyna powiedziała, że nie jestem jedyną osobą, której to mówi. - Spojrzałam na mężczyznę.
Przez dłuższą chwilę siedziałem w milczeniu.
- Czyli ona wie? - spytałem chłodno jeszcze raz dla upewnienia. Niemożliwe, by wiedziała. Skąd? Cassandra... Nigdy nie było osoby o takim imieniu w Sekcie.
Cause inside I realize
- Tak. Skąd dziewczyna mogła wiedzieć o działaniu sekty? - zapytałam zaciekawiona
Podparłem dłonią twarz.
- Co ci jeszcze mówiła? Chciałbym wiedzieć wszystko. - Ponownie zmierzyłem ją wzrokiem.
Cause inside I realize
- Nie mówiła nic związanego sektą. - odpowiedziałam - Mówiła, że ktoś zginął z jej otoczenia. Może, których członek sekty ją zna.
- Ktoś zginął z jej otoczenia? - zamyśliłem się. Kto nie wykonał prawidłowo swojej misji? Został zauważony? - Jestem ci wdzięczny za te informacje, Ester. Nie zapomnę o tym. - Skinąłem głową.
Cause inside I realize
- Co zrobicie z tą dziewczyną? - zapytałam. - Zabijecie ją?
- Zagrożenie trzeba eliminować - oświadczyłem. - Nie możemy tego zostawiać. Po tym co się stało z Lily musimy zachowywać ostrożność. Zrobimy to co do nas należy.
Cause inside I realize
- Lily? Kto to? - zmarszczyłam brwi
- Długa historia. - Westchnąłem. - W skrócie: Zagrożenie, które także wymaga eliminacji.
Cause inside I realize
- A jest jakaś inna opcja dla tej dziewczyny niż śmierć? Może tortury jakieś. - zaproponowałam - Dziewczyna nie jest głupia i mogłaby wam się jeszcze przydać
- Opisz mi tę całą Cassandrę - zaleciłem.
Cause inside I realize
- Blada skóra, niebieskie oczy, włosy koloru rudego. - przerwałam - Miała na rękach bandaże i miała takiego zwierzaka dziwnego.
Pokiwałem głową. Zapamiętałem każde słowo dziewczyny.
- Wspaniale. Na pewno ją odnajdziemy. - Przez chwilę zatrzymałem wzrok na niej. - Jak sobie radzisz, Ester?
Cause inside I realize
- Z czym? - zapytałam - Jeżeli chodzi o sektę to wydaje mi się, że całkiem nieźle
- Sekta - przytaknąłem i rzuciłem jej badawcze spojrzenie. - Jest coś jeszcze o czym chciałabyś porozmawiać?
Cause inside I realize