Na początku jest zabawa, miłość, wolność! Dopiero później dowiadujesz się w jakiej tajemnicy się znajdujesz...
Nie jesteś zalogowany na forum.
Odkaszlnąłem.
- To nie jest odpowiedni czas na tę rozmowę, wybacz. - Nie mogłem patrzeć na jej cierpienie na twarzy, na jej ból, który zaczął przejawiać się w moich oczach. Pierwszy raz czułem się tak źle z powodu kobiet. Co się, do cholery dzieje?
I don’t want to be the one
The battles always choose
Cause inside I realize
That I’m the one confused
Nie mogłam wydusic słowa. Po policzku splywalo mi co raz więcej łez
"JEŚLI NIE MASZ DO POWIEDZENIA NICZEGO MIŁEGO, MILCZ."
Nadal nie byłem w pełni sił, uniosłem słabo dłoń w górę, wycierając policzki Ester z kolejnych łez.
- Nie płacz - poprosiłem cichym głosem. - Będzie dobrze.
Cause inside I realize
- Nie będzie... - odparła szeptem
Postanowiłem zagrać z innej strony.
- Nie jestem dla ciebie odpowiednim facetem. Popatrz na to inaczej, Ester. - Spojrzałem na nią z bólem. - Zabijam ludzi. Jestem tym złym gościem. Nie jestem materiałem na idealnego faceta - wymamrotałem.
Cause inside I realize
-Jesteś odpowiednim facetem. Nie ma lepszego niż ty. Nie obchodzi mnie czy zabijasz ludzi czy ich nie zabijasz - spojrzałam na jego twarz
Opuściłem dłoń bezwiednie w dół.
- Ester... Ja... - Dokładnie wtedy podeszła do nas pielęgniarka, mówiąca, że potrzebowałem odpoczynku. Skierowała się z prośbą do Ester o opuszczenie sali. Nie chciałem tego przekładać, to miał być koniec. Ale Ester miała w oczach coś, co zdążyłem zauważyć u Klaudiusza. Nie odpuści.
Cause inside I realize
Wyszłam z sali cała zaplakana. Usiadłam obok wejścia. Poczekałam chwilę i ponownie weszłam na salę.
- Powinnaś jechać do domu - oznajmiłem z westchnieniem. Spędzała tu czas na darmo.
Cause inside I realize
- Nie zostawię cię samego. - podeszłam bliżej mężczyzny
- Nie, Ester - odparłem nieco ostrzej niż zamierzałem. - To nie była prośba. To był rozkaz - wyjaśniłem, patrząc w jej oczy. - Jestem na wyższym stanowisku niż ty. Twoim zadaniem jest mnie słuchać. - Opanowałem emocje.
Cause inside I realize
/THAT'S MY CAS/
Hello Darkness My Old Friend...
- Cas nie zostawię cię. Czy ci się to podoba czy nie. - unioslam brew
- W takim razie nie ze mną będziesz rozmawiać - stwierdziłem i gestem dłoni zawołałem Helgę, której wytłumaczyłem, że Jestem zmęczony. Stanęła w rozkroku przed Ester, zakładając ręce na ramiona. Delikatnie próbowała dać jej do zrozumienia, żeby opuściła salę, wiedziałem, że Helga jej nie odpuści.
Cause inside I realize
Wstałam i wyszłam nie mówiąc nic do Casimira i zaraz opuściłam szpital
- Dzięki, Helga - mruknąłem, jednak w odpowiedzi usłyszałem jedynie "fiut z ciebie". Zmarszczyłem brwi, przez chwilę zastanawiając się nad jej słowami, dopiero później odpłynąłem.
Cause inside I realize
Ester wyszła. Nawet mnie nie zauważyła. A ja dalej tam siedziałam, ale nie miałam na tyle odwagi by tam wejść.
Żenada.
Ten pieprzony głosik w mojej głowie mówił mi na okrągło, że nie ma sensu tu siedzieć, że powinnam sobie odpuścić. Aż rozbolały mnie od tego skronie.
Odchyliłam się do tyłu i oparłam tył głowy o ścianę. Przymknęłam powieki i położyłam dłonie na kolanach.
- Przepraszam, pomóc w czymś pani? - Otworzyłam oczy. Przede mną stała pielęgniarka z ostrym wyrazem twarzy.
To był impuls. Wcale nie chciałam tego robić.
- Nie, właśnie wychodzę - burknęłam,wstając. Minęłam kobietę w średnim wieku i ruszyłam do wyjścia.
Tylko raz zerknęłam za siebie.
Życie to różnorodne, subtelne odcienie uczuć... od zmysłowej
słodyczy, po gorycz... od sentymentalnej czułości, po dziką nienawiść.
Tak bardzo brakuje nam dotyku, że
zderzamy się ze sobą, aby cokolwiek poczuć.
Zapukalam do sali w której leżał Cas, a po chwili weszłam do środka.
- Czego chcesz? - rzuciłem w jej stronę. Niecierpliwie czekałem na Marie, której podróż do szpitala się opóźniała.
Cause inside I realize
-Chciałam sprawdzić jak się czujesz i czy żyjesz...
- Czuję się świetnie, dziękuję Larisso - odparłem sarkastycznym tonem. Nie miałem ochoty na jakiekolwiek rozmowy. Marzył mi się wyjazd. - Coś jeszcze?
Cause inside I realize
-Tak. Przepraszam Cię za Klausa oraz za to, że nie zareagowalam od razu.
- Jak widzisz na nic twoje przeprosiny, bo teraz ja tu leżę cały pozszywany, a ten skurwysyn nawet nie został porysowany, w dodatku mogę się założyć, że właśnie w tej chwili zarywa do Elise, albo Ester - odpowiedziałem trochę zbyt głośnym tonem, ale nie mogłem nad tym zapanować. Prawda była taka, że wszystko już dawno wymknęło się spod kontroli.
Cause inside I realize
-Wcale nie. Dostał ode mnie kilka... Naście razy...
Mimowolnie uśmiechnąłem się pod nosem.
- Miło słyszeć, że jego krzywy ryj został choć raz porządnie obity.
Cause inside I realize