Na początku jest zabawa, miłość, wolność! Dopiero później dowiadujesz się w jakiej tajemnicy się znajdujesz...
Nie jesteś zalogowany na forum.
-Mi też będzie go brakowało... Był dla mnie jedyną rodziną...
Usiadłem obok dziewczyny i objąłem swoje nogi rękoma.
To nie najlepszy pomysł zapraszania jej teraz na randkę...
Ułożyłam głowę na kolanach, skulając się jeszcze bardziej w kłębek. Tępym wzrokiem wpatrywałam się w nieprzytomne ciało Gai.
- Śmiałeś się - stwierdziłam po dłuższej chwili. - On umarł, a ty się śmiałeś.
-Wybacz, to przez śmiech tamtego faceta... Próbowałem się opanować, ale nie wychodziło... Nigdy bym się nie śmiał z czyjeś śmierci...
Pociągnęłam nosem.
- Nie wiem. Nie znam cię, Matthew - odparłam cicho. - Ale w tamtym momencie sprawiłeś, że poczułam się jeszcze gorzej. Dostrzegłam iskierki w twoich oczach, Matt. Świetnie się bawiłeś. - Cały czas na niego nie patrzyłam. Po prostu mówiłam, zdawało się nawet, że bezsensu, ale natłok myśli zmuszał mnie do przetwarzania tego na słowa.
- Miał mi pomóc, a teraz... nie wiem jak sobie poradzę... - byłam wściekła nie na jedną osobę... na wszystkich. Na Marie, Hansa, Casimira, a zwłaszcza na Klaudiusza.
"JEŚLI NIE MASZ DO POWIEDZENIA NICZEGO MIŁEGO, MILCZ."
-Przepraszam...-Powiedziałem cicho.
-Poradzisz sobie. Masz jeszcze mnie...
- To nie to samo. Nie zastapisz mi mężczyzny. - poczułam jakieś dziwne uklucie - muszę się położyć
-To chodź. Klaus ma kanapę w swoim gabinecie... A raczej miał...
- Nie mów o nim w formie przyszłej! - powiedziałam głośno na tyle głośno by można było stwierdzić że krzyknęła. Powoli podniosłam się
Pokręciłam głową.
- Nie, w porządku. Rozumiem. Tak tylko mówię. Może nie powinnam, nie wiem. - Westchnęłam. Łzy przestały lecieć, jednak dziwne uczucie nadal pozostało.
-Dobrze-Zaprowadzilam Ester do gabinetu Klausa, gdzie się położyła.
-Nie powinienem się śmiać...-Spojrzałem na drugą dziewczynę, ktora powoli odzyskiwala świadomość.
- Źle sie czuję. - zaczęło kręcić mi się w głowie. - bardzo źle
Gwałtownie poderwałam się do góry i podniosłam głowę Gai na swoje kolana.
- Hej, Gaia. - Uśmiechnęłam się przez szklane oczy. - Jak się czujesz? Coś cię boli?
-Wezwać karetkę lub pójść po kogoś?
Patrzyłem na dziewczyny.
Jest dla niej bardzo ważna...
- Zapierdolę tą podróbę Greya własnymi rękoma - syknęła i próbowała wstać jednakże siłą ją powstrzymałam.
- Leż, Dami - poprosiłam i spojrzałam na chłopaka. - Myślisz, że... że możemy stąd wyjść?
-Z doświadczenia wiem, że nie możemy, no chyba, że nam pozwolą...
Kiwnęłam głową.
- Spokojnie, Gaia. Wkrótce stąd wyjdziemy. Matt nam pomoże, nie będziemy same, będzie dobrze... - szeptałam jej do ucha.
Spojrzałem przed siebie i cicho nuciłem jakąś muzykę.
Jeszcze mnie czeka rozmowa z siostrą...
Miałam dość tego całego czekania. Gdy tylko Dami i Matt spuścili mnie z oczu, podniosłam się i ruszyłam wzdłuż korytarza. Wszędzie było pełno ślepych zaułków albo pokoi. Cholera, co to było?
Aż wreszcie zauważyłam jakąś dziewczynę opartą o ścianę. Zmarszczyłam brwi i szybkim oraz pewnym krokiem do niej podeszłam.
- Hej ty. Zaprowadź mnie do tego waszego marnego "dowódcy", czy chuj wie kim był ten facet na scenie - powiedziałam z namiastką złości.
"Szczerość, to ważna w swej prostocie i przydatności cecha, na którą stać tylko odważnych ludzi."
Cały czas było mi niedobrze i jeszcze teraz napatoczyła się ta nowa.
- Wracaj do reszty - burknęłam, nawet bie otwierając oczu. W ręku cały czas trzymałam niezapalonego papierosa. - Ten facet w tej chwili jest dla ciebie jak Bóg. Jeśli kochasz swoją rodzinkę i życie ci miłe to przestań się tak rzucać - mruknęłam.
Życie to różnorodne, subtelne odcienie uczuć... od zmysłowej
słodyczy, po gorycz... od sentymentalnej czułości, po dziką nienawiść.
Tak bardzo brakuje nam dotyku, że
zderzamy się ze sobą, aby cokolwiek poczuć.
- Bóg? - Prychnęłam. - Gdyby coś jeszcze miał w sobie z Boga, a tym czasem wygląda jak zarośnięta małpa z buszu! - syknęłam. - Nie obchodzi mnie to kim jest, ani co tutaj robi. Nawet ty mnie nie interesujesz. Proszę cię tylko o jedno, zaprowadź mnie do niego - dodałam, zaciskając dłonie w pięści. Nie zamierzałam tu zostawać na jakiekolwiek tatuaże, czy cokolwiek innego.
"Szczerość, to ważna w swej prostocie i przydatności cecha, na którą stać tylko odważnych ludzi."