Na początku jest zabawa, miłość, wolność! Dopiero później dowiadujesz się w jakiej tajemnicy się znajdujesz...
Nie jesteś zalogowany na forum.
-Boję się...-Powiedziałam ledwo słyszalne.
Zmarszczyłem brwi, przez hałas jaki panował ledwo ją słyszałem.
- Czego, ludzi?
"Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk, cierpień lub biedy, tak jak okręt potrzebuje balastu, by płynąć prosto i równo."
Pokiwalam głową
Nachyliłem się do niej.
- Czy ludzie... czy oni coś ci zrobili?
"Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk, cierpień lub biedy, tak jak okręt potrzebuje balastu, by płynąć prosto i równo."
-Może...
Przez moment się zawahałem, próbowałem odczytać cokolwiek z jej twarzy, jednak bezskutecznie. Panował tam tylko strach.
- Twój brat o tym wie? - Próbowałem dotrzeć do niej inaczej, nie sądziłem jednak, by mi coś powiedziała.
Milczałam. Nie chciałam o tym mówić.
- Jeśli ktoś ci coś kiedyś zrobił, wiesz, że powinnaś o tym komuś powiedzieć, prawda? - zapytałem bardzo bardzo powoli i spokojnie. Jeśli stała się jej krzywda, nie chciałem aby się przestraszyła.
-Wiem. Mówiłam i rozmawiałam...
Czyli coś się wydarzyło. Ponownie kiwnąłem głową.
- Okej... Wybacz, nie chciałbym cię urazić, ale byłaś na terapii? Nie pomogła?
-Byłam, ale tylko pogorszylo...
Kolejne kilka minut milczałem, nie wiedząc co zbytnio powiedzieć.
- To nie jest rozmowa przy barze. Jeśli będziesz chciała kiedyś o tym porozmawiać... Nie mówię, że ze mną, bo ledwo się znamy i pewnie mi nie ufasz, ale nie wahaj się. Idź śmiało.
Pokiwałam głową. Mój brat poszedł z kimś gdzieś i zostałam sama. To chyba najgorsza rzecz jaką mogła mnie spotkać...
- Niestety muszę iść, bo wywalą mnie z pracy, ale może poproś brata, by... - I w tym momencie zauważyłem, jak gość obok się zmył. - By cię odwiózł - dokończyłem sceptycznie.
Patrzyłam na chłopaka.
- Poradzisz sobie? Przepraszam, ale naprawdę muszę iść. - Spojrzałem na nią troskliwie. Ta dziewczyna... co jej się stało? W głowie miałem same czarne scenariusze.
-Powinnam, nie musisz się martwić...
Wzruszyłem ramionami.
- To instynkt. Tak już jest. - Westchnąłem. - Mam nadzieję, że jeszcze się zobaczymy. Trzymaj się Luno. - Uśmiechnąłem się pokrzepiająco i niepewnym krokiem odszedłem na drugą stronę baru.
Siedziałam jeszcze jakiś czas, aż wrócił mój brat i razem wróciliśmy do domu.
- I ja ci mówię, bro, stary ty to masz przejebane. Od kiedy laski przed tobą spieprzają? - Garth spojrzał mnie już całkowicie upity. - Wiesz, ja to chyba będę się zbierał.
- Luzik. Nie zabij się przy wyjściu. - Machnąłem ręką za siebie i wróciłem do alkoholu.
Coś się tu działo.
Usiadłem na stołku, wykładając na ladę pieniądze.
- Podwójna whisky - zawołałem i odwróciłem głowę w bok. - Jezu. - Przewróciłem oczami. - Co tu szukasz Hans? Nie powinieneś sprawdzać raportów w swoim gabinecie? - Prychnąłem.
I don’t want to be the one
The battles always choose
Cause inside I realize
That I’m the one confused
- Ja pierdole. Kolejna osoba, serio? - Spojrzałem na chłopaka. - Młody, nie powinieneś cieszyć się życiem?
- Powiedział typ, który sam szlaja się po barach. - Odebrałem swoją whisky i wypiłem ją za jednym razem. - Czego ode mnie chcesz?
Cause inside I realize
- A wyglądam jakbym chciał? - zapytałem z zastanowieniem. - Wait. Ty nadal sądzisz, że jestem Hansem, nie?
- A kim do jasnej cholery miałbyś być? - Zmrużyłem oczy poirytowany. - Zachowujesz się jak pieprzony Bóg wszystkiego, nie liczy się dla ciebie nic, a teraz odstawiasz takie szopki? Jebnij się w głowę, Hans - rzuciłem i zamówiłem kolejną kolejkę.
Cause inside I realize