Na początku jest zabawa, miłość, wolność! Dopiero później dowiadujesz się w jakiej tajemnicy się znajdujesz...
Nie jesteś zalogowany na forum.
- Łamaga - burknęłam. Sięgnęłam po butelkę, ale nie podałam mu jej. - Co "kobiety"? Niech pan rozwinie swoją myśl, panie Thompson - rzuciłam pretensjonalnie.
Życie to różnorodne, subtelne odcienie uczuć... od zmysłowej
słodyczy, po gorycz... od sentymentalnej czułości, po dziką nienawiść.
Tak bardzo brakuje nam dotyku, że
zderzamy się ze sobą, aby cokolwiek poczuć.
- Proszę wybaczyć, chyba zaschło mi w gardle na jakiekolwiek wyjaśnienia. - Udałem na końcu chrypę i kaszlnięcie.
I don’t want to be the one
The battles always choose
Cause inside I realize
That I’m the one confused
- Jest Pan pod moją niewolą - mruknęłam złośliwie, jednak podałam mu wodę. - Marny z ciebie aktor - stwierdziłam. - I rycerz. - Zaśmiałam się.
- Czyżbyś zaczęła bawić się w Greya, Elise? Pod moją nieobecność? - spytałem cichym nonszalanckim tonem, próbując wyczytać cokolwiek z jej twarzy innego niż czyste rozbawienie.
Cause inside I realize
- Chciałbyś - odparłam, lekko go szturchając, aby nic go nie zabolało... - I lepiej opanuj swój ton. Przypominam Ci, że leżysz w szpitalu, flirciarzu. - Westchnęłam. - Ostatnio za dużo czasu spędzam w domu - powiedziałam prawie bezgłośnie, na chwilę zerkając na ścianę, jednak zaraz wróciłam wzrokiem do Casa i lekko się uśmiechnęłam.
- Wyjdź na miasto, idź do klubu, rozerwij się - rzuciłem, upijając łyk wody. - A co z twoim ojcem? - Zainteresowałem się. Elise od dawna nic o nim nie mówiła, zupełnie, jakby zapadł się pod ziemię.
Cause inside I realize
Coś we mnie drgnęło. Jak by czytał mi w myślach.
- Nic - syknęłam. Wzięłam głęboki oddech. - Nic nim nie jest - powiedziałam już zdecydowanie spokojniej, wywracając oczy z obojętnością. - Pójdę, szkoda, że nie mam z kim - dodałam uśmiechając się.
Jedynie skinąłem głową. Musiałem niedługo tam zajrzeć.
- Cztery dni i jestem do twojej dyspozycji. Dawno nie byłem w żadnym z klubów, więc pójdę się zabawić, a ty zyskasz kompana. - Wzruszyłem ramionami.
Cause inside I realize
Uśmiechnęłam się szerzej.
- Będziesz mógł? - spytałam jednak mało przekonana. - Oczywiście, że nie będziesz mógł - stwierdziłam, wzdychając. - Może jak wyjdziesz to ja po prostu wpadnę na dłużej... - Uśmiechnęłam się lubieżnie.
- Wątpisz w moje umiejętności? - Spojrzałem na nią z lekką fascynacją, która mijała się z pożądaniem.
Cause inside I realize
- Cas, Cas, Cas... - Pokręciłam głową. - To ty przeceniasz swoje siły - stwierdziłam z troską, której nie potrafiłam ukryć.
Prychnąłem. Zaczynało mnie denerwować to, że każdy zaczynał mnie w ten sposób postrzegać. Stawało się to w pewnym sensie irytujące. Nie kazałem nikomu tu przychodzić, aby pytał ciągle o moje samopoczucie, czy też czemu to zrobiłem. Mój humor nagle pochmurniał.
- Tak? To ekstra. Coś jeszcze, Elise?
Cause inside I realize
Zmrużyłam oczy.
- Dobra, poddaje się. Trudniej cie zrozumieć niż kobietę. - Westchnęłam, zirytowana. Wstałam. - Tak, jestem zazdrosna. Tak, martwię się, bo jesteś cholernym złamasem i... - Zacisnęłam zęby. - Wiesz co, po prostu wyjdę. Zdrowiej, czy coś. Cześć.
W milczeniu obserwowałem jej ruchy. Do ostatniej chwili nic nie mówiłem, czułem się, jak ostatni debil. Powinienem ją zatrzymać, zawołać za nią, zrobić cokolwiek, jednak siedziałem tam dalej, unosząc się dumą i gniewem. Gdy wyszła, spojrzałem zdeterminowany w sufit, modląc się, by Helga nie miała dzisiaj obchodu.
Cause inside I realize
Siedziałam przez długi czas na korytarzu i przeglądałam facebooka gdy z sali wyszła wściekła Elise. Zebrałam rzeczy i weszłam do środka jednak nie odezwałam się słowem. Podeszłam bliżej i usiadłam na krześle.
- Hej, nie możesz być taki smutny!
"JEŚLI NIE MASZ DO POWIEDZENIA NICZEGO MIŁEGO, MILCZ."
Zmarszczyłem brwi. Nawet nie obrzuciłem jej spojrzeniem.
- Nie jestem w nastroju, Ester. Lepiej będzie jak sobie pójdziesz.
Cause inside I realize
- Nigdzie nie pójdę. - Wstałam z krzesła i podeszłam do łóżka - Musisz się przesunąć. - uśmiechnęłam się - Albo zrobię to sama
- Nie będę powtarzać dwa razy. Nie mam siły tłumaczyć ci, jak dwuletniemu dziecko. - Posłałem jej surowe spojrzenie, mając nadzieję, że zrozumie.
Cause inside I realize
Weszłam na łóżko i usiadłam mu na nogach.
- Nie zostawię cię samego. - położyłam dłonie na jego torsie - Bardziej mi się podobasz uśmiechnięty.
Prychnąłem.
- Cudownie. Cholerna zazdrosna Elise, szurnięta wariatka ala Larissa, a teraz jeszcze ty. Ktoś jeszcze chciałby mi może coś wyznać? Jestem spragniony waszej uwagi - zakpiłem, nie zważając na słowa. Ojczym miał rację w stosunku do mnie. Teraz zaczynałem to dostrzegać.
Cause inside I realize
- Nie jestem taka sama jak one. Próbuję cię pocieszyć siedzę tu już kolejny dzień, a ty nawet nie chcesz się postarać być miły... I nie nie jestem w tobie zakochana. Nic do ciebie nie czuję. - zaczęłam schodzić z Casimira
- Byłem dla ciebie miły, bo podobała mi się sytuacja, jaka tu panowała! - Podniósł głos i usiadł. Nie mógł kłócić się na leżąco. - Poprosiłem grzecznie, abyś opuściła ten pokój. Nie chciałaś, więc teraz nie płacz po kątach, że na ciebie krzyczę. - Mój głos złagodniał, choć nadal był poważny. Cały czas pamiętałem o wrażliwości Ester, jednak w tym momencie nie zważałem na nic.
Cause inside I realize
Stanęłam obok łóżka.
- Teraz już jesteś dla mnie nie miły, chociaż nic ci nie zrobiłam. - spojrzałam na jego twarz. Nie chciałam się z nim kłócić.
Przewróciłem oczami, chociaż w gruncie rzeczy miała rację.
- Po prostu idź już - uciął. Czuł, że będzie tego żałował, ale cała sytuacja z Elise wyprowadziła go z równowagi.
Cause inside I realize
Nie odezwałam się słowem do mężczyzny. Nie rozpłacz się Ester, weź rzeczy i wyjdź z tego szpitala... Zebrałam swoje rzeczy najszybciej jak się dało i wybiegłam bez słowa z pomieszczenia.