Na początku jest zabawa, miłość, wolność! Dopiero później dowiadujesz się w jakiej tajemnicy się znajdujesz...
Nie jesteś zalogowany na forum.
Zamurowało mnie na chwilę. Otrząsnęłam się. Było mi niedobrze. Poszłam do pokoju i zamknęłam drzwi. Oparłam się o nie i usiadłam na ziemi. Westchnęłam ciężko.
- Nie jesteś problemem, Elise - mruknęłam prawie bezgłośnie. - Nie jesteś. Nie jesteś...?
Jeszcze przez chwilę patrzyłam w ścianę, po czym podbiosłam się i szukając nogami doszłam do łóżka. Położyłam się.
Życie to różnorodne, subtelne odcienie uczuć... od zmysłowej
słodyczy, po gorycz... od sentymentalnej czułości, po dziką nienawiść.
Tak bardzo brakuje nam dotyku, że
zderzamy się ze sobą, aby cokolwiek poczuć.
Niezdecydowana stałam pod daszkiem przy wejściu do siedziby. Deszcz padał i padał. Zrobiłam kilka kroków do tylu i wpadłam na kogoś, tracąc równowagę.
- Ojejku, przepraszam...
Życie stawia przed tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.
Złapałem dziewczynę, aby nie upadła.
-Nic się nie stało-Lekko się uśmiechnąłem do dziewczyny.
Spięłam się.
- Pada i pada. - Westchnęłam stając prosto. - Dziękuję. - Wyprostowałam się.
Życie stawia przed tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.
-W Końcu przestanie.-Stanąłem obok dziewczyny i spojrzałem przed siebie.
Oparłam dłonie na biodra.
- Tylko kiedy? - spytałam nabutmuszona. - Wybacz - mruknęłam po chwili. - Jestem zmęczona i chce do domu - jeknęłam.
-Jak chcesz mogę Cię dowieźć.-Znów spojrzałem na dziewczynę.
Zerknęłam podejrzliwie na mężczyznę.
- Mógłbyś? - spytałam cicho. Nie byłam pewna czy chce wsiadać do samochodu obcego kolesia. - Chyba nie powinnam - dodałam szybko.
-Nie nalegam... Ale zanim przestanie padać to trochę minie... Mogłabyś się rozchorowac...
Znów się spięłam.
- Rozchować to chyba przesada - stwierdziłam. - Ale chyba naprawdę ten deszcz nie przejdzie... - Westchnęłam. - Więc przyjmę twoją propozycje. - Uśmiechnęłam się krzywo.
Również się usmiechnąłem. Poszedłem z dziewczyną na parking.
Na całe szczęście jest kryty...
I otworzyłem drzwi od mojego auta.
Wsiadłam do samochodu.
- Jestem India - przedstawiłam się, wyciągając rękę w jego stronę. Nie
-Kordian.-Uscinaslem jej rękę. -Jaki adres?
- Podrzuć mnie po prostu na przystanek. Podjadę autobusem i nie będę robić problemu. Mieszkam po drugiej stronie miasta - powiedziałam, lekko się krzywąc.
-Nie robisz problemu India.
- Huh - Westchnęłam. - No dobra - dodałam lekko zdenerwowana. Pokręciłam głową i podałam mu swój adres. Gdy wyjechaliśmy na ulicę padało jeszcze mocniej niż wcześniej.
Owinęłam się szczelniej sfetrem.
- Czym się zajmujesz... Poza tym wszystkim? - spytałam, mając na myśli sekte.
-Uczę w liceum, zajmuję się córką...
Mężczyzna nie wyglądał na starszego ode mnie, ale może się myliłam...
Przez chwilę zastanawiałam się co mnie bardziej interesuje i o co zapytać.
- Jak się nazywa córka? - Uśmiechnęłam się.
-Laura. Ma 5 lat, i jest demonem w ciele aniołka-Zasmialem się.
Zaśmiałam się.
- Takie są dziecię. - Zaczęłam uderzać palcami w kolano. - A czego uczysz?
-Biologii... Ile masz lat?
- 24, w sumie za chwilę 25 - odpowiedziałam. - I w sumie nadal studiuje, dorabiając gdzie się da - dodałam.
-To ja jestem młodszy... Wyglądasz na 18/19 lat.
Ogarnęłam z twarzy włosy.
- Sporo ludzi mi to mówi. Nie wiem czy traktować to jako komplement czy obelge - przyznałam się, zwieszając ramiona.
-Raczej jako komplement.-Spojrzałem na chwilę na dziewczynę, a później wróciłem wzrokiem na ulicę.